Om Kronsted & Sommer

To kunstnere - en fælles drøm

Vi – Debbie M. Kronsted og Lianne Sommer – byder dig velkommen til Kronsted & Sommer, som er vores drøm om en kunstbutik, der er glad, hyggelig og samtidig tilbyder kvalitets kunsthåndværk, som du har råd til. Vi har udover vores egen kunst også kunsthåndværk og design fra omkring 20 forskellige kunstnere her i blandt kunstnere fra Skandinavien.

Debbie M. Kronsted

Jeg – Debbie M. Kronsted – har igennem de sidste 12 år arbejdet primært med ”Polymer Clay Art”.

Kunstarten Polymer Clay Art er en form for dekorationskunst, som er ret ukendt herhjemme, men til gengæld er stor i f.eks. USA, hvor kunstarten for alvor begyndte i 80’erne. I dag er Polymer Clay Art anerkendt og en fast del af udstillinger i gallerier og på design- og kunstmuseer.

Basismaterialet er kunst-ler, som jeg med forskellige teknikker skaber designs med farverige detaljer og former til at dekorere tekander, vaser, skåle, lamper, fade og mange andre genstande, som har en facon, der vækker min kreativitet og nysgerrighed. Desuden laver jeg interessante og anderledes smykker.

Processen fra kunst-ler til kunstværk er meget tidskrævende og kræver både meget værktøj og forskellige materialer. Polymer er et meget alsidigt materiale og kunstarten låner teknikker fra alle andre medier og kan derfor få vidt forskellige udtryk.

 

Lianne Sommer Andersen

Jeg – Lianne Sommer Andersen – arbejder med grafisk design og malerkunst til mange forskellige kanaler fra papir til digitalt og alt det derimellem. Hjemmesiden du er på lige nu, er en af de mange jeg har designet.
Og når jeg har det sjovest arbejder jeg med tegne-og malerkunst og illustrationer. Jeg elsker også at lege med polymer ler, hvor jeg kan skabe små humoristiske genstande.
 

Jeg holder af den finurlige streg med den stille humor – det gjorde dommerne også i en kunstkonkurrence hos det italienske kulturinstitut i anledningen af en hyldest til Leonardo da Vincis hvor de gav mig 1. præmien. Maleriet kan du se i vores butik.

Jeg laver hvert år en kalender med et særligt tema. Kalenderen for 2021, har jeg valgt at give naturens oversete stemmer en plads i rampelyset – derfor har jeg lavet en kalender om ukrudt. Ukrudt – eller vilde blomster som de jo er – kan nemlig være meget smukke og meget mere nyttige end man lige går og tror.