Hvem er vi

Om Kronsted & Sommer

To kunstnere - en fælles drøm

Vi – Debbie M. Kronsted og Lianne Sommer – byder dig velkommen til Kronsted & Sommer, som er vores drøm om en kunstbutik, der er glad, hyggelig og samtidig tilbyder kvalitets kunsthåndværk, som du har råd til. Vi har udover vores egen kunst også kunsthåndværk og design fra omkring 20 forskellige kunstnere her i blandt kunstnere fra Skandinavien.

Lige ved Kongens Have ligger vores eventyrlige butik med håndværk
inden for polymer-ler, trævarer, papir, billedkunst, beklædning og meget mere.

Debbie M. Kronsted

Jeg – Debbie M. Kronsted – har igennem de sidste 12 år arbejdet primært med ”Polymer Clay Art”.

Kunstarten Polymer Clay Art er en form for dekorationskunst, som er ret ukendt herhjemme, men til gengæld er stor i f.eks. USA, hvor kunstarten for alvor begyndte i 80’erne. I dag er Polymer Clay Art anerkendt og en fast del af udstillinger i gallerier og på design- og kunstmuseer.

Basismaterialet er kunst-ler, som jeg med forskellige teknikker skaber designs med farverige detaljer og former til at dekorere tekander, vaser, skåle, lamper, fade og mange andre genstande, som har en facon, der vækker min kreativitet og nysgerrighed. Desuden laver jeg interessante og anderledes smykker.


Processen fra kunst-ler til kunstværk er meget tidskrævende og kræver både meget værktøj og forskellige materialer. Polymer er et meget alsidigt materiale og kunstarten låner teknikker fra alle andre medier og kan derfor få vidt forskellige udtryk.

Lianne Sommer

Jeg – Lianne Sommer Andersen – arbejder med grafisk design og malerkunst til mange forskellige kanaler fra papir til digitalt og alt det derimellem. Hjemmesiden du er på lige nu, er en af de mange jeg har designet. Jeg elsker også at fremstille små sjove figurer og humorristiske genstande i almindeligt ler og polymer ler. 

 

Jeg holder af den finurlige streg med den stille og underspillede humor og så kan jeg lide at lave bevægelse i mine værker og få dem til at fortælle en historie. Det kunne dommerne også se hos det italienske kulturinstitut i anledningen af en kunstkonkurrence til hyldest for Leonardo da Vinci hvor de gav mig 1. præmien. Maleriet kan du se i vores butik.

 

Jeg laver også hvert år en kalender med et særligt tema. Kalenderen for 2021, har jeg valgt at give naturens oversete stemmer en plads i rampelyset – derfor har jeg lavet en kalender om ukrudt. Ukrudt – eller vilde blomster som de jo er – kan nemlig være meget smukke og meget mere nyttige end man lige går og tror.

Shopping cart close