Vin og mad skal gerne komplementere hinanden

Det kan være noget af en videnskab at skulle vælge den helt rigtige vin til maden. De to ting skal nemlig helst komplementere hinanden, således at det bliver en god smagsoplevelse. Du har sikkert bemærket, at du kan tage en uddannelse, så du får den ultimative viden om vin. 

Men det er de færreste, der uddanner sig til sommelier for at kunne vælge vin til maden derhjemme. Men mindre kan også gøre det, når du skal vælge vin til maden. Du kan nemlig prøve at matche vinen med den mad, du serverer ved hjælp af disse gode råd.

Gode råd til valg af vin til maden

Når du vælger den rigtige vin til maden, vil du opleve, at det hele kommer til at smage meget bedre. Den rette vin får de gode smagsnuancer i en ret til at træde endnu mere i karakter.

  • Kraftig vin hører til grillmad

For at grillmaden ikke skal overdøve vinens smag, bør du vælge en kraftig vin til den denne type mad. Rødvin gør sig rigtig godt sammen med grillmad. Men er det ikke lige din favoritvin, kan du også godt servere en rosévin til grillmad. 

Grillmads røgede og grillede smag har brug for en kraftig og sødmefyldt vin, da det passer godt til søde marinader, som typisk er brugt til kødet.  

  • Fisk og lyse vine er et godt match

Fisk har en sart og typisk lidt fersk smag. Derudover kan fiskeretter være en smule salte. Så hvis du serverer laks, ørred, skaldyr eller andre fiskeretter, bør du vælge en hvidvin. Hvidvin harmonerer nemlig godt sammen med fisk. Du skal blot sørge for at afstemme valget af hvidvin med mængden af syre i din fiskeret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*